Снимка БулфотоШефът на Подкрепа каза нещо, което със сигурност би

...
Снимка БулфотоШефът на Подкрепа каза нещо, което със сигурност би
Коментари Харесай

Манолов: Говорих с новия социален министър, искаме надбавките от 50 лева към пенсиите да останат

Снимка Булфото

Шефът на " Подкрепа " сподели нещо, което сигурно би зарадвало всички, които получават пенсии в България.  При приемането на властта новият министър-председател на България Стефан Янев даде поръчка за съдържателно ръководство и даде обещание последователност. На базата на тази последователност - би трябвало да бъдат удължени ограниченията, с които страната подкрепя бизнеса и хората поради пандемията. Мнението е на президента на Конфедерацията на труда " Подкрепа " Димитър Манолов .

Той сподели в утринния блок на Българска национална телевизия, че към този момент е разговарял с новия обществен министър Гълъб Донев и, че ще упорства надбавките от 50 лв., които хората получават над пенсиите да останат, само че да бъдат преструктурирани.

" Новият обществен министър би трябвало да успокои хората, счита Манолов.

Социалната сфера би трябвало да бъде главен приоритет , сподели още той.

" Със сигурност би трябвало да продължат ограниченията, които пречат на развиването на безработицата - 60/40, въпреки че ние с работодателските организации от много време предлагахме тя да бъде преструктурирана и то посредством промени през законите ", съобщи президентът на Конфедерацията на труда " Подкрепа ".

Манолов разясни, че тези промени през законите са да бъде заложена в закона опцията да се подхващат ограничения " не по някакъв специфичен ред, а законът да дава опцията да бъдат предприемани ограничения и не да се подхващат изключителни такива ". Сега явно няма по какъв начин това да стане, защото няма кой да трансформира закона, сподели той.

По думите на Манолов, когато се появи някоя рецесия, тя не се бори с ограничение на разноските, а таман противоположното - с разпределяне на разноски.

" Ограничаване на разноски, което рефлектира върху безработица, този път го нямаше. Ако бяхме остравили всички предприятия на това: " Оправяйте се кой, както може ", това щеше да е много по-различно ", сподели Манолов, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР