Снимка БулфотоШефът на АИКБ обяви има ли риск да се

...
Снимка БулфотоШефът на АИКБ обяви има ли риск да се
Коментари Харесай

Васил Велев: Не съществува риск да се забави пътят на България към еврозоната

Снимка Булфото

Шефът на АИКБ разгласи има ли риск да се забави пътят на България към еврозоната. Всяко едно представително гласоподаване като това, на което станахме очевидци, постоянно значи смяна. Как ще се приоритизира и подреди във времето тази смяна следва да забележим, само че това, което няма да се промени и е хубаво, че няма да се промени, е данъчният модел и посоката на придвижване на страната, съобщи ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев във връзка провеждането на изборите.

" В предизборните стратегии на всички политически сили не участва нещо, което да е коренно притеснително във връзка с данъчната система или целите на страната, като всички са за Организацията за икономическо сътрудничество и раз, еврозоната или Шенген ", oбясни Велев в телевизионно изявление.

Той все отново посочи, че от АИКБ не са срещали с " ИТН ". " В това отношение по-голямата част от тези партии, които влизат в Народното събрание, изповядват едни и същи полезности ", добави Васил Велев.

" Не съществува риск да се забави пътя към еврозоната. Риск съществува от закъснение на промените най-много в опазването на здравето, енергетиката. Необходими са законодателни промени във връзка с антикризисните ограничения ", сподели още той.

Васил Велев обърна внимание и, че срокът за Националния проект за възобновяване и резистентност, за който предишният парламент не реализира консенсус, за внасянето му в Европейска комисия е 30 април. " Оперативните стратегии също са на финалната си фаза на доработване - те ще работят 9 години оттук нататък ", добави Васил Велев.

По думите му бизнесът би трябвало да чака от новия кабинет ускорение на икономическия растеж; поощряване на вложенията посредством възстановяване на правната среда и качеството на законодателството, сигурност на собствеността и стимулиране на предприемачеството.

" Необходима е смяна във всички тези сфери, в случай че желаеме да имаме догонващо развиване - да ускорим икономическия напредък по този начин, че да намалим изоставането си от останалата част от групата на някогашните социалистически страни, които се отдалечават от нас ", заключи Велев, написа banker.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР