Снимка БулфотоСамо за последния месец по пътищата на страната са

...
Снимка БулфотоСамо за последния месец по пътищата на страната са
Коментари Харесай

Юни сее смърт на пътя: 25 дни – 57 жертви и над 300 ранени

Снимка Булфото

Само за последния месец по пътищата на страната са починали 57 души, а 369 са били ранени, сочат данните на КАТ.

Статистиката на " Пътна полиция " обаче не е дефинитивна и ще бъде систематизирана публично след края на месеца. Засега тя сочи, че от началото на юни до момента починалите са с 13 повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, заяви Нова тв.

``
реклама

Само в неделя са станали 16 тежки произшествия с четирима починали.

От " Пътна полиция " вършат разбор на аргументите за всеки един от случаите през юни. Чакат и правенето на експертизи, с цел да са точни, само че считат, че най-често става дума за шофьорска неточност.

" Една от главните аргументи са неспазване на преимущество, нахлуване в лентата за насрещно придвижване и несъобразената скорост. Като причина от несъобразената скорост е към този момент изгубване на надзор върху пътното транспортно средство ", изяснява пред Нова тв гл. контрольор Калоян Драганов, представен от trafficnews.bg .

От Института за пътна сигурност обаче не са съгласни.

" Несъобразената скорост не може да бъде причина за толкоз доста повтарящи се произшествия, тъй като когато пътните условия не са съобразени по отношение на условията на обстановката за пътна сигурност, тогава няма по какъв начин да очаквате водачът да се съобрази с пътните условия ", упорства Диана Русинова от Институт за пътна сигурност.

За да са безвредни пътищата, от КАТ са взели ограничения.

" Към момента се вършат огледи на безусловно всички съществени пътни артерии, като при определяне на противоречие или компрометирани сектори ще бъдат надлежно уведомявани притежателите на пътя ", разясни гл. контрольор Драганов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР