Снимка БулфотоСъдът не показа милост към брата на известен наш

...
Снимка БулфотоСъдът не показа милост към брата на известен наш
Коментари Харесай

Окръжният съд в Бургас потвърди ареста на брата на Рачков

Снимка Булфото

Съдът не сподели благосклонност към брата на прочут наш комедиант. Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Средец, с което бе взета мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на брата на комика Димитър Рачков - Петър. Мярката бе гледана посредством видео-конферентна връзка със Затвора –Бургас, оповестиха от съда.

Петър е притеглен като обвинен за осъществени две закононарушения. На 21.03.2021 година, в землището на село Дебелт, община Средец, в региона до " Пътна детелина ", без позволение държал в себе си високорискови наркотични субстанции - кристалообразно вещество с нето тегло 0.570 грама, представляващо примес от хранителна добавка и метамфетамин, на стойност 14.25 лв. (престъпление по член 354а, алинея 3, т. 1 от НК). Това действие е наказуемо с " Лишаване от независимост " от една до шест години и с санкция от две хиляди до 10 хиляди лв.. Рачков е обвинен и за това, че на същата дата, в изискванията на продължавано закононарушение, незаконно пречил на органи на властта да изпълнят отговорностите си (престъпление по член 270, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от НК). За това закононарушение законът е планувал наказване " Лишаване от независимост " до три години или санкция от петстотин до две хиляди лв..

От събраните досега доказателства, въззивният съд направи извод за построяването на рационално съмнение за възможна ангажираност на обвинения в реализирането на незаконните действия, предмет на следствието. Във връзка с възраженията на отбраната, че действието – държане на високорискови наркотични субстанции следва да се квалифицира като незначителен случай на държане на наркотични субстанции, Бургаският областен съд уточни, че фактически количеството на процесното наркотично вещество и неговата стойност не са огромни, само че в тази ситуация съответната незаконна демонстрация е належащо да бъде прегледана в комплекс с данните за личността на дееца и предходните му осъждания.

Настоящият въззивен състав не показа признатото от първата инстанция, че в тази ситуация е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие. Наличието на съществуваща досега трайна фактическа обязаност на Петър с обитаемото място, в което живее дружно с дамата, с която се намира във фактическо общуване, както и нуждата от полагане на грижи за малолетните му деца, се явяват условия, които не разрешават умозаключение за съществуваща действителна заплаха от укриване. Но Окръжен съд – Бургас се солидаризира с изводите на първостепенния съд за съществуването на действителна заплаха от осъществяване на закононарушение от страна на Петър Рачков, при положение, че същият е на независимост. Данните от приложената информация за съдимост на обвинения откриват, че действията, предмет на следствие по актуалното досъдебно произвеждане, се явяват осъществени в изпитателния период на осъждането на Петър Рачков за държане за разпространяване и за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.  " Наличието на предишно, несъответстващо на закона държание, от една страна е индикатор за незаконни настройки, а от друга, дава съображение на съда да одобри, че съществува заплаха от осъществяване на незаконна демонстрация от този обвинен, при положение, че свободното му предвижване не бъде лимитирано с най-тежката мярка за неотклонение ", пише в претекстовете си Окръжен съд - Бургас.

Определението на съда е дефинитивно, написа burgas24.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР