Снимка: БулфотоРуският президент Владимир Путин обяви, че страната му признава

...
Снимка: БулфотоРуският президент Владимир Путин обяви, че страната му признава
Коментари Харесай

Путин призна изборите в Беларус за легитимни, а Лукашенко - за победител

Снимка: Булфото

Руският президент Владимир Путин разгласи, че страната му признава президентските избори, създадени в Беларус, за законни, а Александър Лукашенко - за победител.

В изявление, излъчено по телевизия " Русия-1 ", Путин сподели, че изборите в прилежащата страна са се състояли.  " Ние признахме тяхната легитимност и, както знаете, аз поздравих Александър Григориевич Лукашенко с успеха на тези избори ", напомни той.

Путин допусна, че позицията на Запада за изборите в Беларус е била готова авансово. Той се аргументира с отхвърли на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) да изпрати наблюдаващи на изборите, макар поканата, изпратена от беларуските управляващи.

Руският президент към този момент не възнамерява посещаване в Беларус, съобщи пред ТАСС неговият прессекретар Дмитрий Песков, написа mediapool.bg.

Според формалните резултати президентът Александър Лукашенко е спечелил нов мандат на създадените на 9 август в Беларус избори с 80 % от гласовете. Тези резултати обаче не бяха приети от опозицията, която стартира митинги.

32 души са били арестувани през вчерашния ден в Беларус за присъединяване в противозаконни митинги, заяви през днешния ден беларуското министерство на вътрешните работи, представено от ТАСС.
Те ще бъдат изправени пред съд за административни нарушавания.

Редица публицисти от задгранични медии са били лишени от акредитация в Беларус. Мярката е била подхваната от министерството на външните работи въз основа на решение на Междуведомствената комисия за сигурността в осведомителната сфера, заяви Беларуската асоциация на публицистите, представена от ТАСС.

Анулирана е акредитацията на публицисти, представляващи в Беларус немската телевизия А Ер Де, медийната група Дойче веле, английското публично радио и телевизия Би Би Си, Радио Свобода, водещите осведомителни организации Асошиейтед прес, Ройтерс и Франс прес, както и други медии.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР