снимка БулфотоРодителите, чиито деца не са приети в общинска забавачка,

...
снимка БулфотоРодителите, чиито деца не са приети в общинска забавачка,
Коментари Харесай

Децата, които не са приети в общинска забавчка, ще получават по 291 лева на месец

снимка Булфото

Родителите, чиито деца не са признати в общинска забавачка, ще получават по 291 лв. на месец. Това заяви министърът на образованието  Красимир Вълчев, оповестява.

Кандидатстването за компенсацията за тази година е до 30 април - родителите могат да подават съответните заявки в районните администрации, разпореди неотдавна наредбата за изискванията и реда за даване на тази помощ.

За образователната 2020/2021 година със средства от бюджета ще се компенсират разноските на родителите, директно свързани с развъждането и образованието на децата им, за интервала от 1 януари 2021 година до 14 септември 2021 година

Държавата евентуално ще компенсира едвам към 3 600 деца приблизително на месец за това, че не са признати в общинска или държавна детска градина. За приемането на парите родителите би трябвало да дават отговор на 6 условия по едно и също време, с цел да получат средствата. 

Те би трябвало да са кандидатствали в детска градина или в предучилищна група към учебно заведение, която се намира в региона на сегашния им адрес. Детето не би трябвало да е признато и не би трябвало да има място за него в нито една друга градина или предучилищна група в учебно заведение в същия регион.

За приемането на обезщетенията от страната детето би трябвало да върви в частна детска градина или учебно заведение. За децата над 4-годишна възраст се изисква частната просветителна институция да не получава пари от страната.

Ако пък детето посещава детски клуб, който на процедура работи като градина, или пък наставнически кооператив, то би трябвало да е официално записано на независима подготовка към някоя общинска просветителна институция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР