Снимка БулфотоПроблемите в болницата във Враца се задълбочават. Отделението по

...
Снимка БулфотоПроблемите в болницата във Враца се задълбочават. Отделението по
Коментари Харесай

Болницата във Враца спира да приема спешни случаи

Снимка Булфото

Проблемите в болничното заведение във Враца се задълбочават. Отделението по реанимация стопира да работи в нормалния си 24-часов режим, тъй като няма задоволително експерти, които да работят в него. Подобна е обстановката и в други отделения.

" Тежко повреден човек от злополука, човек в кома  - няма къде да бъде признат в района, освен в регионалната болница. Най-близката такава огромна болница е в Монтана или в София ", разяснява доктор Бисер Тодоров, представен от Пик. 

Преди ден лекари и медицински експерти от лечебното заведение заплашиха да подадат групова оставка заради тежкото положение на лечебното заведение.

13 милиона лв. отговорности, запорирани сметки и отчасти изплащани заплати – по този начин може да бъде разказана обстановката в болничното заведение.

Засега здравното министерство дава обещание да преведе предплатено една месечна дотация на болничното заведение, или към 100 000 лв., което, съгласно медиците, не е решение.

В отделението по хирургия се лекуват най-тежките случаи от региона. Кръстьо Петков идва от Козлодуй след затруднения от диабет. Там има болница, само че и тя е на ръба.

„ Като няма кой да ни обслужва и да ни лекува, какво да създадем? Направо да вървим в гробищата и това е ”, споделя пациентът.

За година отделението са напуснали 7 сестри. Най-свежото попълнение е доктор Аделина Илиева, преди малко приключила и към този момент принудена да си тръгне, макар че не желае.

„ Всеки е дал Хипократова клетва, прелестно, само че хората устоят фамилии, гледат себе си, а и страда грижата за пациентите. Не може пациентите да си купуват лекарства, това е неприемливо ”, безапелационна е тя.

Протестиращите настояха страната да влезе в ролята си на принципал и да помогне. В противоположен случай до петък ще има всеобщо подаване на оставки.

За всички обаче оставката е извънредно решение. Протестите не престават, на следващия ден към медиците ще се причислят и жители.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР