Снимка БулфотоПрезидентът в крайна сметка е одобрил назначаването на началника

...
Снимка БулфотоПрезидентът в крайна сметка е одобрил назначаването на началника
Коментари Харесай

Президентът одобри Бъчварова за посланик в Израел

Снимка Булфото

Президентът в последна сметка е одобрил назначението на началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова за дипломат на България в Израел.

Бъчварова трябваше да замине за новото си предопределение още предходната година, само че през есента се разбра, че президентът има възражения по отношение на кандидатурата й, както и редица други, препоръчани от Външно министерство, и съгласувателната процедура за нейната номинация за поста не бе сполучлива. Бъчварова отпътува за дипломатическата задача без да е посланик от кариерата, а по линията на политическите назначения, съобщи frognews.bg.

Има и още една размразена посланическа кандидатура, тази на някогашния ни дипломат в Париж и Рим Марин Райков, който, като длъжностен министър председател, се бе самоназначил на римската си задача. Според държавни източници, представени от Епицентър, Райков е оказал неправдоподобен напън върху високопоставени членове на кабинета, с цел да замине за новото си предопределение в Лондон без да прекъсва с престой в София, както изисква законът.

Предшественикът му Константин Димитров пък към този момент е напуснал английската столица отпреди няколко дни, макар че там пристрастеностите към Брекзит са в разгара си.

И Бъчварова, и Райков бяха измежду сложните за координиране кандидатури сред президентството и изпълнителната власт, които изпратиха първата партида от 10 нови дипломати зад граница още преди половин година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР