снимка БулфотоПрезидентът на Световната банка Дейвид Малпас заяви, че търси

...
снимка БулфотоПрезидентът на Световната банка Дейвид Малпас заяви, че търси
Коментари Харесай

Световната банка подготвя $12 млрд. за ваксини за бедните държави

снимка Булфото

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас съобщи, че търси утвърждение от борда за проект за финансиране на ваксини за ковид на стойност $12 милиарда, с цел да помогне на бедните и разрастващите се страни да обезпечат задоволителен брой ваксини, когато станат налични през идващите месеци.

В изявление за организация „ Ройтерс “ той изяснява, че самодейността е част от $160 милиарда предопределени за финансиране на помощи, свързани с ковид. Тя е ориентирана към подкрепяне на страните да набират и популяризират рано ваксини за здравни и други съществени служащи и да разширят световното произвеждане. Той сподели, че се чака бордът да прегледа проекта при започване на октомври, написа.

Малпас съобщи, че проектът на Световната банка има за цел да сложи бедните и страните със междинни приходи, където вирусът се популяризира най-бързо, на едно равнище с по-богатите страни, като подсигурява, че имат финансиране за обезпечаване на доставки и система за дистрибуция, която ще насърчи производителите на медикаменти да дават отговор на тяхното търсене. Без ранни дози, които могат да слагат огнищата под надзор, доста от тези страни рискуват стопански колапс, който ще тласне стотици милиони хора назад в беднотия.

„ Нашата цел е да променим хода на пандемията за разрастващите се страни с ниски и междинни приходи “, сподели Малпас. „ Това е пазарен сигнал към производителите, че ще има финансиране за разрастващите се страни и ще има търсене. Ще стартираме да желаеме от производителите да стартират да основават системи за систематизиране за тези страни. “ Малпас сподели, че Световната банка също ще изиска от богатите страни, които са „ свръхрезервирали “ повече дози, в сравнение с им трябват, да освободят тези дози за по-бедните страни.

Той добави, че работи, с цел да убеди страните, че справедливото систематизиране на имунизациите „ е значимо за света и ще даде по-добър резултат за света “.

Брент Макинтош, заместник-секретар на Министерството на финансите на Съединени американски щати по интернационалните въпроси, сподели по време на конгрес на списание Foreign Policy, че богатите страни работят за необятната наличност на ваксини.

„ Имаше интензивни диалози сред разнообразни развити страни за гарантиране, че има ваксини разполагаем в развиващия се свят и тези диалози не престават на най-високо равнище “, сподели Макинтош, който управлява присъединяване на Съединени американски щати в Световната банка и Международния валутен фонд.

Програмата на Световната банка ще отпуска безплатно или заемно финансиране на страни и ще може да избере всяка ваксина, която дава отговор на критериите за сигурност, в това число утвърждение от голям брой „ високо уважавани и строги регулаторни организации “, като тези в Съединени американски щати, Канада, Япония и няколко европейски страни, сподели Малпас.

Подразделението на Световната банка от частния бранш, International Financing Corp, през юли започва платформа за финансиране на стойност $4 милиарда, с цел да подтиква вложенията в производството на ваксини и други жизненоважни здравни артикули в разрастващите се страни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР