Снимка БулфотоПрезидентът на САЩ Джо Байдън проведе в петък телефонен

...
Снимка БулфотоПрезидентът на САЩ Джо Байдън проведе в петък телефонен
Коментари Харесай

Двустранен разговор между Байдън и Ердоган ще се проведе през юни

Снимка Булфото

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън организира в петък телефонен диалог с турския президент Реджеп Ердоган и двамата водачи се договориха да се срещнат по време на срещата на върха на НАТО през юни, заяви Белият дом, представен от Ройтерс.

Байдън сподели " своя интерес към градивни двустранни връзки с разширени области на съдействие и дейно ръководство на различията ", се споделя в малко изказване на Белия дом след извършения телефонен диалог.

Очаква се Байдън публично да признае клането на арменци от Османската империя по време на Първата международна война като акт на геноцид, само че в изказването на Белия дом не се загатва нищо по въпроса.

Според източник на Ройтерс обаче, осведомен с телефонния диалог, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е споделил на турския президент Реджеп Ердоган, че има намерение да признае като геноцид кланетата през 1915 година и насилствените депортации на арменци.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР