Снимка: БулфотоПрез периода от 26 януари до 1 февруари са

...
Снимка: БулфотоПрез периода от 26 януари до 1 февруари са
Коментари Харесай

РЗИ – Варна е издала едно предписание за тютюнопушене на закрито

Снимка: Булфото

През интервала от 26 януари до 1 февруари са осъществени 267 инспекции от чиновници, осъществяващи държавен здравен надзор във Варна. 

Това оповестиха от пресцентъра на РЗИ – Варна за Moreto.net.


Извършени са 152 инспекции за съблюдаване възбраната на тютюнопушенето в закрити публични места, в това число публичния превоз, закритите работни пространства и на някои открити публични места. Издадено е едно наставление за открито нарушаване. 

През отчетния интервал в отдел „ Държавен здравен надзор “ са постъпили две тъжби. Извършени са 11 инспекции в кухненски блокове на детски заведения по Наредба №2 за здравословното хранене на деца от 0-3 години, Наредба №6 за здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст и Наредба №37 за здравословното хранене на учениците. 

Не са открити административни нарушавания. Извършени са три нови регистрации на лечебни заведения (ЛЗ), две промени в събитията по към този момент осъществени регистрации на ЛЗ и са издадени две заповеди за изтриване на ЛЗ в Регистъра на ЛЗИБП и приютите. Издадени са пет мнения за непълнота.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР