снимка: БулфотоПрез нощта над страната ще бъде предимно ясно и

...
снимка: БулфотоПрез нощта над страната ще бъде предимно ясно и
Коментари Харесай

Много топло в сряда, но на места пак ще вали

снимка: Булфото

През нощта над страната ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно, а на следващия ден най-вече слънчево.

В обособени региони и ще прегърми.

Максималните ще бъдат сред 32° и 37°, по-ниски по морския бряг. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Христо Христов.

Атмосферното налягане ще се задържи близо до междинното за месец юни.

Около и след обяд ще се развие купеста облачност и тук-там в Източна България и планинските региони ще превали временен дъжд. В обособени региони и ще прегърми. Ще духа слаб до сдържан, най-вече северозападен вятър. Температурите още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 32° и 37°, по-ниски по морския бряг.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще има купеста облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен, след обяд изток-югоизточен вятър. Максимални температури 26-29°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 25°-26°, на 2000 метра – към 19°.

През идващите два дни температурите ще продължат да се покачват и в петък ще са най-високи, оптималните - сред 34° и 39°, по Черноморието: 30°-32°. Ще бъде най-вече слънчево, в четвъртък с купеста облачност над североизточните региони, където след обяд ще превали и прегърми. В по-голямата част от страната в четвъртък и в петък ще бъде без превалявания. В събота от север-северозапад температурите едва ще се намалят, на юг ще останат високи. Повишава се вероятността за следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевици, основно в западните планински региони и около Дунав.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР