снимка: БулфотоПрез деня ще духа слаб, в Източна България -

...
снимка: БулфотоПрез деня ще духа слаб, в Източна България -
Коментари Харесай

Облачно и мъгливо над Черноморието в неделя

снимка: Булфото

През деня ще духа слаб, в Източна България - до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 1 и 4 градуса, в източните региони - до 8-12 градуса. Максимални температури - между 12 и 17 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще се задържи по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще доминира облачно, преди обяд тук-там - и мъгливо, време. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове в ниските елементи ще има мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 9 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.

В понеделник вятърът ще придобие южна съставния елемент. След краткотрайно скъсване и понижение на облачността, през нощта против вторник тя още веднъж ще се усили, изначало - висока и междинна. Впоследствие тя бързо ще се вплътни и във вторник тук-там от запад на изток, ще превали дъжд.

По-голяма е вероятността за по-съществени количества в Западна България, където дневните температури ще останат по-ниски от тези в останалата част от страната. Главно в Дунавската низина вятърът за малко ще е от запад, само че бързо още веднъж ще се обърне от югозапад.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР