Снимка БулфотоПрез 2021 година учителските заплати трябва да бъдат увеличени

...
Снимка БулфотоПрез 2021 година учителските заплати трябва да бъдат увеличени
Коментари Харесай

Образователният министър съобщи голяма новина за учителските заплати

Снимка Булфото

През 2021 година учителските заплати би трябвало да бъдат увеличени двойно. По тази концепция продължава да се работи интензивно, сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 

Това, което е несъмнено досега е, че през идната година учителските заплати ще се усилят с 20%. Необходимо е учителската заплата да бъде над междинната за страната, даже 120% над междинната за страната, след двойното нарастване през 2021 година чакаме даже тя да бъде 125% от междинната за страната.

Това, което можем да кажем за тази година е, че тя за пръв път от доста години, десетилетия, ще надвиши междинната за страната, сподели още просветителният министърПо-точно идната година, когато бъде осъществено това нарастване.

Имаме близо 450 млн. лева растеж на средствата за обучение, от които над 400 млн. за предучилищното и учебно обучение, нещо което нямаме като аналог в предходните години, с изключение на предходната година и тази, добави министър Вълчев. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР