Снимка: БулфотоПремиерът Бойко Борисов призова българският бизнес, а и лидерите

...
Снимка: БулфотоПремиерът Бойко Борисов призова българският бизнес, а и лидерите
Коментари Харесай

Прозрението на Бойко Борисов: Крадат ни кадрите... а Чичко Google знае как!

Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов прикани българският бизнес, а и водачите на страните от Балканите да съумеят да задържат младите и образовани хора в страните си.

" Трябва да се променяме, в случай че желаеме да сме конкурентноспособни на пазара. Не приказвам за пазара в Европа, която е много изостанала в това отношение. Говоря за Съединени американски щати, Япония, Китай, където се влагат милиарди ", уточни той на полемика " Цифрови умения, нови благоприятни условия за развиване на локалния бизнес ".

" Със сигурност би трябвало да отговорим на тези провокации ", посочи Бойко Борисов и продължи: " Много би трябвало да внимаваме Гугъл да не ни открадне фрагментите, тъй като доста постоянно се случва по този начин. Не приказвам единствено за Гугъл, а и за огромните западни компании, които си прибират фрагментите при тях ".

По думите му в актуалния свят цифровите умения и знания са освен обща просвета, само че и благосъстояние, написа dnes.bg.

" Може би най-срещаните реплики са  " Чукни в Гугъл " или " Чичко Гугъл знае всичко ". Спорим ли за нещо, го ревизираме в Гугъл ", разяснява той.

" Светът върви с такива темпове, че даже не можем да ги асимилираме. Ако се върнем 20-30 години обратно – нормално на 10 години се случваше нещо - от черно-бял тв приемникът да стане пъстър, от кинескоп да стане плазма. Сега всеки месец има нови и нови приложения ", уточни министър председателят.

По думите му младежите по света и у нас даже не гледат към този момент телевизия.

" Всички са на телефона, там им излизат уеб сайтове, вести и могат да видят всичко ", прозря Борисов, по тази причина и настоя, че изискванията, приходите и заплатите в България би трябвало да са такива, че младежите да останат тук.

" Гордеем се с това, че успяхме да вкараме в класните стаи над 22 хиляди деца, които въобще не ходеха на учебно заведение... Тези деца нямаше да могат да четат и пишат, камо ли да имат цифрови знания и просвета ", изясни министър председателят.

" Това е нещо доста положително. За това взехме решение да увеличим двойно учителските заплати. Инвестирахме над 700 млн. лв. в просветителна инфраструктура ", пресметна Бойко Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР