Снимка: БулфотоПредседателят на Общинския съвет Тодор Балабанов прие представители на

...
Снимка: БулфотоПредседателят на Общинския съвет Тодор Балабанов прие представители на
Коментари Харесай

Таксиджиите във Варна клекнаха след среща с Балабанов. Спират протестите

Снимка: Булфото

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов одобри представители на таксиметровия отрасъл, които упорстват за нарастване на минималните цени за транспорт на километър. На срещата, траяла о коло 40 минути, той изслуша настояванията на част от варненските таксиметрови водачи.

„ Това, което поех като ангажимент и което е в пълномощията ми, е да желая Комисията по превоз към ОбС-Варна да организира ново съвещание, на което да бъде преразгледан въпросът. На него ще бъдат поканени всички наранени страни, в това число представители на таксиметровите централи – главните играчи на пазара. Надявам се тогава да се вземе взаимно решение, което ще бъде рационално и рационално и извънредно добре обосновано “, съобщи след срещата Тодор Балабанов.

Той добави, че съвещанието на транспортната комисия най-вероятно ще се състои идната седмица.

Председателят на Независимия транспортен профсъюз „ Авто – 94 “ Димчо Иванов изрази удовлетворение от срещата. „ Г-н Балабанов постоянно се е отзовавал. Ще чакаме съвещанието на комисията, на което да бъде разискван въпросът с минималната цена. Затова засега стопираме с митингите “, сподели Иванов.

Членовете на комисията ще прегледат единствено настояването за увеличение на минималните цени за транспорт на километър. Размерът на годишния налог за таксиметров транспорт няма да бъде на дневен ред, защото е изминал законовият период за смяна на данъка, бе конкретизирано след днешната среща.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР