Снимка: БулфотоПредседателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров призова

...
Снимка: БулфотоПредседателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров призова
Коментари Харесай

Шефът на БЛС към Борисов и Ангелов: Не отпускайте мерките преди празниците

Снимка: Булфото

Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров прикани да не се отпускат ограниченията за битка с разпространяването на ковид преди празниците. Той и сътрудниците му се срещнаха през днешния ден с премиера Бойко Борисов и здравния министър Костадин Ангелов, както и с представители на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

" Облекчаването на ограниченията би било рисковано за здравната система след празниците ", уточни доктор Маджаров. От съсловната организация поддържат и предлагането антигенните проби да бъдат приравнени към PCR-ите и да се включат в статистиката.

Продължаваме да работим с Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса. До края на годината би трябвало да подпишем анекса, сподели още Маджаров. Премиерът организира среща с БЛС за имунизациите, тестванията и финансовата помощ за медиците.

На срещата беше решено от 1 ноември експертите по здравни грижи да получат 360 лв.. „ Взе се решение от 1 ноември, със задна дата, и експертите по здравни грижи, които са на трудово правно отношение към общопрактикуващите лекари, да получат по 360 лв. месечно.

Тези ограничения плюс ограниченията, които са оповестени до момента за финансово подкрепяне на всички лекари, работещи на първа линия, и в ДКЦ-та, и като общопрактикуващи в лечебните заведения, ще получат своята резистентност и през идната година. От 1 януари те не престават за периода на противоепидемичната конюнктура “, разясни доктор Маджаров.

Освен това в Националния действен щаб за битка с ковид ще бъде включен и представител на съсловната организация, съобщи доктор Маджаров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР