Снимка БулфотоПостигнато е съгласие за общо честване на цар Самуил,

...
Снимка БулфотоПостигнато е съгласие за общо честване на цар Самуил,
Коментари Харесай

България и Македония ще честват заедно цар Самуил, св. Климент и св. Наум

Снимка Булфото
Постигнато е единодушие за общо честване на цар Самуил, свети Климент и свети Наум след двудневната среща на взаимната комисия за исторически и просветителни въпроси сред България и Република Северна Македония, съобщи БГНЕС.

“След продължителни диспути взаимната комисия реализира единодушие да предложи на държавните управления на двете страни, че съществуват условия за общо честване на Свети Климент, Свети Наум и цар Самуил, като мост за създаване на другарски връзки, в духа на Договора за другарство и добросъседство ”, се споделя в известие на Института за национална история.

На срещата бе разисквана опцията за взаимно отбелязване на някои исторически фигури, които са от голяма важност за двете страни, а полемиката за учебниците по история беше отсрочена за идната среща.

Това е четвъртата среща на взаимната Македоно-българска комисия по исторически и просветителни въпроси, основана в сходство с Договора за добросъседски връзки сред двете страни, който беше подписан от министър председателите Зоран Заев и Бойко Борисов през август 2017 г. 

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР