снимка БулфотоПоръчка за около 2,5 млн. лв. без ДДС ще

...
снимка БулфотоПоръчка за около 2,5 млн. лв. без ДДС ще
Коментари Харесай

Оборудват Гранична полиция с дронове и джипове за 2,5 млн. лв.

снимка Булфото

Поръчка за към 2,5 млн. лева без Данък добавена стойност ще оборудва " Гранична полиция " с нови дронове и джипове. С парите ще се закупят пет дрона – отдалечено управляеми летателни системи, и пет високопроходими автомобила, съобщи.

Всеки от дроновете би трябвало да е с отвесно политане и кацане, да е оборудван с електронно-оптична система за наблюдаване – цветна и термовизионна камера, надлежно с наземна контролна станция, с генератор, с устройство за следене на место ситуацията (GPS tracker) и други

С оглед трендовете в развиването на технологиите в международен мащаб, уместно средство за наблюдаване и следене на обекти при релефните условия по границата се явяват отдалечено управляемите летателни системи с отвесно политане и опция да реализира нескончаем полет при разнообразни климатични условия, се сочи в документите.

Дроновете ще се употребяват както за регулярните гранични патрули, по този начин и при съществуване на предварителна информация за подготвящо се нарушаване на държавната граница или придвижване на хора и автомобили на прилежаща територия.

 Използването им ще разреши за малко време да се извърши преглед на относително огромен регион и придобиване на информация за оперативната конюнктура в този регион.

При съществуване на предварителна информация за придвижване на хора и транспортни средства ще може да се локалиризат нарушителите, да се наблюдава придвижването им, да се дефинира числеността и състава на групата.

Средствата за новите покупки са обезпечени от фонд " Вътрешна сигурност ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР