Снимка: БулфотоПоне в 8 града преминаха протестни шествия с искане

...
Снимка: БулфотоПоне в 8 града преминаха протестни шествия с искане
Коментари Харесай

Протести имаше в поне 8 града в страната

Снимка: Булфото

Поне в 8 града минаха протестни шествия с искане за оставката на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

Петнадесетина деятели на " Демократична България " се събраха на митинг пред регионалната администрация в Перник. " Нагърбихме се да организираме този митинг, тъй като шести ден в Перник никой не го прави и тишината в града става оглушителна ", съобщи Асен Асенов - член на Изпълнителния съвет на " Да, България " в локалната конструкция на партията, заяви Българска телеграфна агенция.

Във Велико Търново недоволните от държавното управление минаха в протестно шествие от паметника " Майка България " до площада пред крепостта " Царевец " при засилени полицейски ограничения за сигурност. Десетки протестиращи скандираха " Оставка " и " Мафията вън ", преминавайки по основната улица на града, където придвижването беше отцепено от полицията в едното платно. Вече четвърта вечер съм на митингите във Велико Търново, тъй като преди 12 години избрах този град за мой дом, уточни нидерландецът Якоб ван Бейлен. Той означи, че корупцията е огромният проблем в страната, подбудена от избрани кръгове и уточни, че е изпратил протестен отговор в Туитър до ръководителя на Алианса на либералите и демократите за Европа Ханс ван Баален, който по-рано е защитил в същата обществена мрежа почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Протест против ръководството на България бе проведен за шеста поредна вечер в центъра на Русе. " Протестирам от събота. Днес ми е пети ден. Ние доста закъсняхме. Срам ме е, тъй като през всичките тези години нищо не направихме за тази страна. Аз съм на 60 години и не виждам страната да се оправя. Става все по-зле. Няма нещо, което да ме радва. Промяната би трябвало да е сериозна, с цел да може да тръгнем напред ", сподели Светлозар Цонев - един от участниците в митинга.

За шеста поредна вечер стотици варненци стачкуват против ръководството на страната, съобщи „ Фокус “ – Варна. Сборният пункт и довечера беше постройката на община Варна. Именно оттова потегли и обичайното протестно шествие.

С крясъци " Оставка " и " Мафията вън ", варненци поеха по станалия към този момент нормален маршрут към Севастопол, след което минаха по бул. " Княз Борис ", а по-късно и до площад " Независимост ". След това шествието потегли по бул. " Владислав Варненчик ".

За трети следващ ден пред постройката на Община Ловеч се събраха протестиращи против държавното управление. На плакатите им написа: " Мутри вън ", " Искаме си Републиката ", " Долу тиквата и дебелия! Не на Божков, Радев и Корнелия! ", " ГЕРБ=БСП=ДПС ", " Искам бъдеще в България ".
" Протестираме срещу последните дейности на държавното управление и срещу корупцията, която е от доста време насам. Искаме промени в Конституцията, оставката на основния прокурор, на Бойко Борисов, Владислав Горанов, както и правораздаване и следствие на всички публични поръчки, на Ахмед Доган, Делян Пеевски и всички забъркани служители на реда, магистрати и прокурори в системата ", съобщи Джелал Моллов, един от протестиращите на площада, огромна част от които бяха младежи.

Първи митинг против ръководството на България се организира в Търговище. Над 100 души се събраха на площад " Независимост " пред барелефа на Васил Левски, с цел да изразят недоволството си от обстоятелството, че не се усещат добре при сегашната власт.
Организаторите на митинга - Деница Костова и Кръстьо Кръстев, поведоха хората с развети флагове към централния площад " Свобода ", където са постройките на регионалната администрация и общинската администрация. Протестиращите издигнаха плакати: " Долу каскета ", " Оставка ", " Мафия ".

В Плевен антиправителственият митинг с присъединяване на най-вече младежи довечера мина с автомобилно шествие с повече от 50 коли и десетина мотористи, които развяваха национални флагове и натискаха непрестанно клаксони. Млада майка от участниците сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция, че желае по-добро бъдеще за двете си деца. Искам те да останат в България, а не за бягат в чужбина, добави младата жена, която е йога инструктор по специалност.

Не повече от 50 индивида пристигнаха да скандират „ Оставка! “ в Пловдив, като множеството от тях имаха откровена политическа обязаност. Най-масово бе наличието на хора от Възраждане, които най-вероятно са платили и за професионалното озвучаване от „ Динакорд “, заяви Под тепето.

За първи път на събитието бяха видяни и хора от русофилското придвижване „ Петко Войвода “, водени от ръководителя им Иван Иванов. Това е индивидът, който най-често по обществени събития провежда развяване на съветски флагове, плакати и транспаранти във прослава на Владимир Путин.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР