Снимка: БулфотоПоетът и драматург Стефан Цанев обяви в интервю пред

...
Снимка: БулфотоПоетът и драматург Стефан Цанев обяви в интервю пред
Коментари Харесай

Поетът Стефан Цанев подкрепя Анастас Герджиков за президент

Снимка: Булфото

Поетът и драматург Стефан Цанев разгласи в изявление пред БНР, че поддържа проф. Анастас Герджиков за президент.

" Двете фигури - проф. Герджиков и Румен Радев, са мощни и има опция сред тях да се случи конфликт на хрумвания, а не на партийни пристрастия. Те са радикално разнообразни по нрав, по хрумвания и по средства на дейности мъже ", разяснява Цанев.

" Поезията влияе косвено и изключително мощно посредством музиката. В България тя влияе посредством песните. Музиката обаче успешно прикрива нелепостта на текстовете ", сподели той.

Стефан Цанев счита, че партиите у нас са в разгромено положение и " може да се чака мощна персона да овладее нещата в своя изгода, а това към този момент е авторитаризъм, след което следва тирания ".

" Ние сме близо да прага на такава история... Хубаво е да се появи нов състезател на политическата сцена, по тази причина хората се подлъгват елементарно и не изчакват да чуят защо пледират тези водачи. Иначе всеки приказва, че е честен. Това ме хвърля обаче в противоположното подозрение. Човек би трябвало да внимава с думите... Ако желае да завоюва дадена идея, човек би трябвало да води позитивна акция, а не срещу съперника си да приказва ", уточни писателят.

По мнение на Стефан Цанев езиковото обучение в България и методът на говорене са на ниско ниво. " Не умеем да боравим с езика ". " Докато не се приключи омразата и не се стигне до най-малко обикновена приемливост в нашето общество, това настръхване на всеки против всеки... Когато един народ се разделя, той умира ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР