Снимка: БулфотоПочина и синът на д-р Муса Вакльов - д-р

...
Снимка: БулфотоПочина и синът на д-р Муса Вакльов - д-р
Коментари Харесай

Почина и д-р Емил Вакльов, син на починалия преди дни лекар

Снимка: Булфото

Почина и синът на доктор Муса Вакльов - доктор Емил Вакльов. В " Пирогов " кардиологът от Благоевград издъхна след борба с ковид. От болестта на 23 август умря и татко му.

Д-р Емил Вакльов загуби борбата с COVID-19. Той бе настанен за лекуване в столичната клиника " Пирогов ", където е и майка му, която е здравна сестра и също е инфектирана с рисковия вирус, написа

За страдание, макар напъните на своите сътрудници, доктор Вакльов е умрял в ранимацията на болничното заведение, където на рандеву преди два дни бе министърът на опазването на здравето - професор Костадин Ангелов.

Фамилията е от белишкото село Краище. Доктор Муса Вакльов бе персонален доктор в родния си край, а доктор Емил Вакльов бе кардиолог в благоевградска частна болница.

Български лекарски съюз изрича своите дълбоки съболезнования на фамилията, околните и сътрудниците на умрелия доктор Емил Вакльов - кардиолог от Благоевград и наследник на общопрактикуващия доктор доктор Муса Вакльов, който си отиде от този свят през миналата седмица.

" С голяма болежка и огорчение посрещнахме новината за гибелта на нашия сътрудник. За броени дни изгубихме двама прелестни лекари, посветили животите си на медицината и на своите пациенти.

Поклон пред неговата безрезервност и храброст ", пишат от БЛС и изричат дълбоките си съболезнования на фамилията, околните и сътрудниците на умрелия доктор. 

Д-р Емил Вакльов изгуби борбата с подлата болест, само че с достолепие изпълняваше своя професионален и честен дълг.

Най-вероятно медиците са се заразили, до момента в който се лекували заболели от огромно шивашко дружество в Разлог, където неотдавна избухна болестта.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР