Снимка БулфотоПобой, насилие и забрана за посещение на химио и

...
Снимка БулфотоПобой, насилие и забрана за посещение на химио и
Коментари Харесай

140-килограмов пловдивчанин издевателства над онкоболната си жена: Блъскал я, обиждал я и разбил главата й в семейната кола

Снимка Булфото

Побой, принуждение и възбрана за посещаване на химио и лъчетерапия. С това била принудена да живее онкоболна жена, жертва на домашно принуждение. Жената трябвало да посещава наложително терапиите, тъй като имала разсейки в костите. Но й трябвали дни, с цел да го увещава да я пусне и да не я пребие, тъй като е отишла, написа в. " Монитор ", представен от Блиц.

С проблема се сблъскали в пловдивската фондация за отбрана на дами от домашно принуждение " Джендър други възможности ", когато жертвата се обърнала към тях за помощ.

Пред психолозите във фондацията Елена Николова разказала, че тормозът продължавал през целия й брак, към този момент 13 години. В жилището им имало брадви и ножове, с които брачният партньор й я плашел и нея, и дребните им две деца.

Мъжът бил наедрял. Тежал към 140 кг и имал заплашителен външен тип. Заради това, а и побоищата, на които била подложена, дамата решила да го напусне. Тя се престрашила да потърси помощ след последното принуждение, при което мъжът й я псувал и я удрял по главата в фамилната им кола.

Елена се изплашила както за своя живот, по този начин и за този на децата си и поискала да напусне насилника. От фондацията й предложили да я настанят дружно с децата в предпазен спешен център, където мъжът й няма да я открие.

Престоят й на тайното място щял да продължи, до момента в който съдът издаде заповед за незабавна отбрана.

Съпругата обаче изразила подозрение пред екипа на фондацията, че половинката й няма да признае правосъдната заповед за незабавна отбрана и нямало да я съблюдава.

Една от ограниченията, които постановява съдът, е да изведе насилника от общото жилище с жертвата за избран интервал от време и да му забрани да посещава работното й място и местата й за обществени контакти.

Ако той наруши правосъдната възбрана, има действителен риск да бъде задържан. Пребиваната онкоболна жена обаче продължавала да се опасява и не можела да реши какво да предприеме, с цел да спре дефинитивно насилието в дома си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР