снимка: БулфотоПо-студен въздух ще продължи да се спуска към страните

...
снимка: БулфотоПо-студен въздух ще продължи да се спуска към страните
Коментари Харесай

Отрицателни температури в почти цялата страна в събота

снимка: Булфото

По-студен въздух ще продължи да се спуска към страните от Източна Европа.

В началото на новата седмица ще доминира слънчево време.

Предупреждение за доста студено време е в действие през идващото денонощие в по-голямата част от страната. В областите с разгласен код жълто, температурите освен през нощта, само че и денем ще останат под нулата.

Очакванията са минималните температури на следващия ден да бъдат от минус 7° до минус 1°, в София - минус 6°, а оптималните - от минус 2° до 3°. Ще доминира облачно време. На места ще превалява слаб сняг. Ще бъде прохладно и доста студено.

Много студено ще е и в планините на следващия ден с оптимални температури по върховете от минус 15 до минус 12 градуса, в композиция с сдържан вятър от запад-северозапад.

В курортите оптималните температури ще са от минус 10° на Алеко, минус 7, минус 8 в Боровец и Пампорово, до минус 3 в Банско. Ще е най-вече облачно, със слаби снеговалежи.

Облачно, с превалявания от сняг ще бъде и в по-голямата част от континента на следващия ден. Много студено остава времето в Европейска Русия. Максималната температура в Москва за следващ ден ще бъде към минус 15°. По-студен въздух ще продължи да се спуска към страните от Източна Европа, както и към Балканите, в това число и към нашата страна.

В неделя у нас ще бъде още по-студено. Минималните температури ще паднат в обособени региони до към минус 10°, тук-там - до минус 14°, а дневните към този момент в съвсем цялата страна ще са негативни. Ще се задържи най-вече облачно, на обособени места към момента ще превалява слаб сняг.

В началото на новата седмица ще доминира слънчево време. Минималните температури ще бъдат още малко по-ниски, само че оптималните ще се покачват.

Затоплянето ще продължи и в края на идната седмица още веднъж ще бъде доста по-топло от нормалното за сезона. По предварителна информация на Национален институт по метеорология и хидрология, по оперативни данни, междинната годишна температура за страната за 2020 година е 12,4 градуса, което е с към 1,9 градуса над междинната климатична норма за интервала 1961-1990 година Това я прави втората най-топла година за последните 90 години, след 2019-та.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР