снимка: БулфотоПо първите две фази на програмата за осигуряване на

...
снимка: БулфотоПо първите две фази на програмата за осигуряване на
Коментари Харесай

Близо 2 800 фирми са поискали подкрепа от държавата

снимка: Булфото

По първите две етапи на програмата за обезпечаване на оборотен капитал посредством безплатни средства са изплатени близо 120 млн. лв., напомнят от Национална агенция за приходите.

Близо 2 800 компании са поискали поддръжка с оборотен капитал във фаза 3 на програмата. Общият размер на поисканата безплатна финансова помощ е съвсем 30 млн. лева Дружествата, наранени от противоепидемичните ограничения, подаваха заявки до 16.30 ч. на 22 юни 2021 година, когато изтече крайният период.

Национална агенция за приходите ще изплаща средствата през идващите седмици, а утвърдените претенденти ще бъдат оповестявани в рубриката „ Подкрепа посредством оборотен капитал “ в уеб страницата на приходната организация.

Трета фаза на програмата е обвързвана с удължение подпомагането със средства за оборотен капитал на компаниите с прекратени действия или обекти за интервалите от 22 до 31 март 2021 година или до разнообразни дати през април 2021 година, съгласно заповедите на министъра на опазването на здравето.

Допълнителни уточнения за обезпечаването на поддръжка посредством оборотен капитал и отчитането на активността претендентите могат да намерят в обновената графа „ Често задавани въпроси и техните отговори “ на уеб страницата на Национална агенция за приходите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР