Снимка БулфотоПланински спасители, полиция и пожарникари издирват мъж, паднал в

...
Снимка БулфотоПланински спасители, полиция и пожарникари издирват мъж, паднал в
Коментари Харесай

Издирват мъж, пропаднал в дълбока минна шахта

Снимка Булфото

Планински спасители, полиция и пожарникари търсят мъж, паднал в шахта на някогашната мина " Плакалница " над врачанското село Згориград. Сигналът за случая е подаден през вчерашния ден вечерта от племенника на мъжа, написа trafficnews.bg. 

Разтревоженият родственик декларирал пред служителите на реда, че към 18.40 видял по какъв начин вуйчо му – 46-годишният врачанин Н.Б. пада в минна шахта. Незабавно са образувани екипи на от чиновници на пожарната, планинската избавителна работа, регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и районното ръководство на полицията във Враца.

Към момента мъжът към момента не е открит и издирването продължава. Извънредният случай подвигна на крайник всички служби във Враца.

Образувана е кореспонденция по случая, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Шахтите в мините са доста дълбоки и това усложнява избавителния развой. 

На 1 май 1966 година дигата на хвостохранилището на оловно-цинковата мина „ Плакалница " във Врачанския балкан се къса и село Згориград и крайните квартали на Враца са залети от 450 000 m³ маса маса от тежки метали, цианиди, камъни и дървета.

Официално е оповестено за 107 жертви, по-късно излиза наяве, че починалите на наводнението, както го назовават локалните хора, са над 500, ранените 2000, разрушените къщи са над 150.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР