Снимка: БулфотоПетима от ало-измамниците от Разградско са оставени в ареста, а

...
Снимка: БулфотоПетима от ало-измамниците от Разградско са оставени в ареста, а
Коментари Харесай

Петима от ало-измамниците от Разградско оставени в ареста, шестият – под домашен арест

Снимка: Булфото

Петима от ало-измамниците от Разградско са оставени в ареста,  а шестият е с мярка  " Домашен арест " , оповестяват от прокуратурата.

Специализираният углавен съд  одобри напълно настояването на Специализираната прокуратура  и дефинира ограничения за неотклонение " Задържане под стража " за петима от упрекнатите за присъединяване в  проведена незаконна група за телефонни измами на гръцки жители . На шестия упрекнат като участник в групата съдът  дефинира " Домашен арест " , защото сътрудничи на следствието, написа news.bg.

Ако обвинените апелират,  дело по мерките ще има на 6 февруари 2020 година от 10 часа.

Прокуратурата упрекна шестима за присъединяване в проведена незаконна група за телефонни измами на гръцки жители от територията на България. Те бяха  арестувани на 29 януари 2020 година в  Шуменско и Разградско. При осъществените претърсвания, изземвания и персонални обиски на хипотетични участници в групата бяха  открити и конфискувани към 1 кг злато, както и 7000 евро, за които се допуска, че са добити от последната машинация , осъществена на 17 януари 2020 година на жена от Солун. Разпитани са огромен брой очевидци, в това число пред арбитър.

Обвинените за присъединяване в групата са  издирвали самотни възрастни гръцки жители и ползвали по отношение на тях познатата у нас лъжлива скица  - най-често позвъняване по телефона (представяйки се за полицейски служител) с искане на избрана сума за лекуване на потърпевш при злополука непосредствен на жертвата. Ако жертвата " се хващала " на измамата,  муле на групата пътувало до съответното гръцко населено място , взимало предадените пари и ги изпращало на измамниците в България посредством компания за парични преводи.

Събрани са доказателства, че ръководителят на групата се е  занимавал и със склоняване към проституция . За това закононарушение също му е повдигнато обвиняване. Двама от участниците са осъждани, в това число и на територията на Гърция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР