снимка: БулфотоПървата среща днес е с представители на ИБГНИ. Това

...
снимка: БулфотоПървата среща днес е с представители на ИБГНИ. Това
Коментари Харесай

БСП започва разговори с парламентарно представените партии за сформиране на правителство

снимка: Булфото

Първата среща през днешния ден е с представители на ИБГНИ. Това е третият и последен мандат за лъчение на кабинет, при неуспех  България отива на нови предсрочни избори. Шансовете за триумф не са огромни след отхвърли на " ИТН " да поддържа евентуално правителство, излъчено от БСП, мандатът няма поддръжката и на " Демократична България ". В левицата обаче към този момент показват сила за диалози. 

„ Ние имаме причини за какво би трябвало да имаме редовен кабинет. И всички сътрудници са съгласни, че идват рецесии, на които би трябвало да отговорим рационално и умерено “, разяснява водачът на БСП Корнелия Нинова във връзка идните диалози.

Според депутата на ИБГНИ Арман Бабикян, представен от БНР, изгода от диалозите няма да има. „ Беше обявено, че този тур е обвързван със следващ мандат, а явно подобен няма да има. Така че можем да приказваме единствено за другарски диалози, някакви. Смятам, че е по-прагматично да обсъждаме някакви точки от актуализацията на бюджета, с цел да може най-малко да има смисъл тази среща “, смята Бабикян.

Разговори с Има Такъв Народ са планувани за другата седмица, чака се публично решение  на груповите органи на " Демократична България " дали ще вземат участие въобще  в съвещания.

От БСП уточниха, че тематиката на диалозите е ясно посочена, а до четвъртък партията се надява да разполага с име на министър-председател, което да бъде разисквано от Националния й съвет. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР