Снимка: БулфотоПарламентът ще гласува като първа точка прекратяване пълномощията на

...
Снимка: БулфотоПарламентът ще гласува като първа точка прекратяване пълномощията на
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува оставката на депутата Николай Нанков

Снимка: Булфото

Парламентът ще гласоподава като първа точка преустановяване пълномощията на националния представител Николай Нанков. Това планува дневния ред на депутатите за тази седмица, написа novini.bg.

Мотивите за подадената от Нанков оставка не са ясни. Той се върна в Народното събрание като народен представител от ГЕРБ, откакто подаде оставка като министър на районното развиване поради злополуката край Своге на 25 август, която лиши живота на 20 души. За районен министър на мястото на Нанков предишния месец бе избрана Петя Аврамова, която пък преди този момент беше народен представител.

Освен оставката, се чака народните представители да гласоподават на второ четене промени в Закона за отбрана на класифицираната информация, в Търговския закон и в Закона за държавната благосъстоятелност.

В проектопрограмата са още първо четене на промени в Закона за авторското право и сродните му права, както и ратификация на интернационалните документи. За четвъртък е планувано първо четене на промени в Закона за вероизповеданията, както и второ четене на промени в Закона за протекция и развиване на културата и в Закона за културното завещание. Парламентарният надзор по традиция ще е в петък.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР