Снимка: БулфотоПарламентът преодоля ветото на президента Румен Радев върху последните

...
Снимка: БулфотоПарламентът преодоля ветото на президента Румен Радев върху последните
Коментари Харесай

Парламентът отново посече президента

Снимка: Булфото

Парламентът преодоля ветото на президента Румен Радев върху последните промени в Наказателния кодекс, написа Блиц.

„ За “ повторното приемане на измененията в Наказателния кодекс гласоподаваха 137 народни представители, 43 бяха „ срещу “. „ За “ гласоподаваха - ГЕРБ, „ Обединени патриоти “, Движение за права и свободи, „ Воля “ и самостоятелните депутати, а „ срещу “ единствено Българска социалистическа партия.

Държавният глава върна закона за ново разискване на 19 декември 2018 година Президентът оспори разпореждания от Наказателния кодекс, с които се променят правила в Наказателно-процесуалния кодекс. С тях се дава опция за отсрочване до 48 часа на уведомяването при задържане на разположение. Според Румен Радев още по-тревожна е опцията арестувани малолетни лица да бъдат в неопределеност за техните родители в период до 24 часа.

Това е 12-ото президентско несъгласие. До момента Народното събрание е подкрепил единствено едно от тях - върху Закона за приватизация и следприватизационен надзор. Държавният глава наложи несъгласие и върху: Закона за концесиите, Закона за запазване на околната среда и водите, Закона за защитата и въоръжените сили, Закона за бюджета на НЗОК за 2018 година, Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, Закона за посевния и посадъчния материал, Закона за банковата неплатежоспособност, Закона за приватизация и следприватизационен надзор, на Административнопроцесуалния кодекс, Закона за държавната благосъстоятелност, както и Закона за корпоративното подоходно облагане.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР