Снимка: БулфотоПарламентът подхваща таксите, които трябва да плащат частните лица

...
Снимка: БулфотоПарламентът подхваща таксите, които трябва да плащат частните лица
Коментари Харесай

Данък телевизор влиза в парламента

Снимка: Булфото

Парламентът подхваща таксите, които би трябвало да заплащат частните лица и бизнеса за публичните телевизия и радио (БНТ и БНР). По закон те са месечни и се събират на основата на всеки регистриран електромер.

Сумите би трябвало да влизат във фонд " Радио и телевизия " към Съвет за електронни медии, прецизира в.„ Труд “. В Закона за радио и телевизия е записано, че " жителите заплащат месечна такса в размер 0,6 на 100 от минималната работна заплата за страната ". Така съгласно закона жителите би трябвало да заплащат 3,36 лева, а юридическите лица 2,5% от минималната заплата, т.е. 14 лева Предвидено е, хората които нямат приемници, да подадат заявления, с цел да се освободят от заплащания.

Абонатите на трите електроразпределителни сдружения - частни и бизнес - са към 5 милиона, което значи, че на толкоз електромери би следвало да се събира такса за телевизия. Минималната годишна такса би била 201 млн. лева, а бюджетите та Българска национална телевизия и БНР за 2019 година са надлежно 67,7 млн. лева и 44,3 млн. лева

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР