Снимка БулфотоПарламентът отхвърли законопроект на Волен Сидеров и група народни

...
Снимка БулфотоПарламентът отхвърли законопроект на Волен Сидеров и група народни
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха закона „Сидеров” за лова на дивата свиня и се разотидоха

Снимка Булфото

Парламентът отхвърли законопроект на Волен Сидеров и група народни представители, който трябваше да внесе промяна на разпоредбите за отстрелване на дивеча.

Сидеров упорства министърът на земеделието да може да трансформира периодите за ловуване и да контролира числеността на дивечовите ресурси със своя заповед, написа Флагман.бг.

Мотивите на измененията са обвързани с разпространението на африканската чума по дивата свиня, което водело до обилни стопански загуби.

Законопроектът „ Сидеров ” обаче наподобява е много противоречив. Той е бил утвърден от земеделската комисия в Народното събрание, само че е отритнат от тази по околната среда.

Днес в пленарна зала обаче спор нямаше. Но при гласуването се оказа, че съдружният сътрудник от ГЕРБ е с запаси и не поддържа смяната.
Така с 60 гласа „ за ”, 15 „ срещу ” и 95 „ въздържал се ” законопроектът бе отритнат на първо четене.

Самият Волен Сидеров, който се ожени преди броени дни за Деница Гаджева, отсъстваше от пленарната зала.

Част от депутатите от опозиционната Българска социалистическа партия обаче гласоподаваха „ за ” концепцията му за смяната на разпоредбите за отстрелване на дивите прасета.

По-рано тази седмица Драгомир Стойнев разкритикува ръководещите, че не позволяват в програмата на Народното събрание законопроектите на Българска социалистическа партия, които били доста значими за жителите, а се занимавали с лова на дивата свиня.

Днес депутатите заседаваха единствено 17 минути. Тази седмица бе извънредно вяла. В сряда Народното събрание заседава към два часа, в четвъртък – към един час.

По-късно през днешния ден въпреки всичко ще има и парламентарен надзор.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР