снимка БулфотоПарламентарната група на ПП ГЕРБ внесе в деловодството на

...
снимка БулфотоПарламентарната група на ПП ГЕРБ внесе в деловодството на
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе промени в Изборния кодекс, с които иска машинно гласуване веднага

снимка Булфото

Парламентарната група на Политическа партия ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание ЗИД на Изборния кодекс. С измененията ГЕРБ предлага въвеждане на машинно гласуване във всички секции в страната с над 300 гласоподаватели. Освен това посредством промените се дава опция на всеки български жител да избере персонално за себе си метода, по който желае да упражни правото си на избор – с машина за гласоподаване или хартиена бюлетина. Регламентира се още, че ЦИК е способният орган, който би трябвало да обезпечи машинното гласоподаване, съобщи.

ГЕРБ предлага и основаването на нова глава в кодекса, с която се регламентира провеждането на избори за Велико национално заседание, като се вкарва смесена изборна система. Изборите ще се създават по смесена изборна система, като 200 народни представители се избират по пропорционална изборна система, а останалите 200 по мажоритарна.

При оповестена изключителна епидемиологична конюнктура в страната изборният ден да може да бъде удължаван до 48 часа, като периодите, свързани с отчитането на изборните резултати, се удължават съразмерно на периода на удължение на изборния ден, се предлага още в плана за изменение на кодекса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР