снимка БулфотоПари по противоепидемичните мерки в бюджета има само до

...
снимка БулфотоПари по противоепидемичните мерки в бюджета има само до
Коментари Харесай

Асен Василев: Пари по противоепидемичните мерки има само до края на този месец

снимка Булфото

Пари по противоепидемичните ограничения в бюджета има единствено до края на този месец. Ако би трябвало да се обезпечат още, то или би трябвало да се орежат други държавни пера, или да се вдигне събираемостта на налозите. След края на май са обезпечени единствено парите за медиците на първа линия. Това заяви служебният финансов министър Асен Василев, представен от.

Стар и нов финансист № 1 влязоха в спор пред медиите нужна ли е била актуализация на бюджета и за какво не е направена.

Категорично декларирам, че всичко, което е гласувано като разноски до края на годината е финансово обезпечено. Разбира се пандемията съществено затрудни бюджетите на всички европейски страни, сподели Ананиев. И добави, че е неточно отиващ си кабинет да трансформира финансите и че парите за противоепидемичните ограничения са обезпечени за периода на изключителната епидемиологична конюнктура в страната, който към този момент е до 31 май.

Василев уточни, че той би направил дребна актуализация в името на това да се подсигурят и за идващите няколко месеца парите за противоепидемичните ограничения като се има поради бавният ритъм на имунизация и упованието, че болестта няма да утихне по този начин скоро.

„ Защо не сме подготвили актуализацията на бюджета – знаете, че до последния миг се очакваше да се сътвори обикновено държавно управление, което да има своя стратегия. Актуализация на бюджет за три дни не се прави, а от друга стана не е редно остарялото държавно управление, което си отива да прави актуализация, без да знае какви са задачите и целите на новото държавно управление. Беше неточно и поради това не го направихме ”, сподели Ананиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР