Снимка БулфотоПълен крах претърпя партията на канцлера на Германия на

...
Снимка БулфотоПълен крах претърпя партията на канцлера на Германия на
Коментари Харесай

Тежко поражение за партията на Ангела Меркел на изборите в две провинции

Снимка Булфото

Пълен провал претърпя партията на канцлера на Германия на извършените изобри в провинции. Християндемократическият съюз на канцлера Ангела Меркел понесе исторически загуби във вчерашните основни избори в две немски провинции, оповестява БНР. Те са възприемани като оценка за това по какъв начин страната се оправя с коронавирусната рецесия.

В Баден-Вюртемберг консервативният ХДС получи  рекордно ниска поддръжка от 24,1 на 100, сочат предварителните резултати, а в прилежащата Райнланд-Пфалц за партията са дали своят вот 27,7 %.

Генералният секретар на партията Паул Цимяк изясни, че неприятните резултати се дължат на свадите с  облагодетелстването на депутати от продажбата на защитни маски и напрежението, провокирано от епидемията.

В Баден-Вюртемберг с 32,6 на 100 побеждават Зелените, което обезпечава трети мандат на Винфрид Кречман като министър председател на провинцията. Баден-Вюртемберг в миналото бе бастион на ХДС.

В Райнланд-Пфалц, както се очакваше, побеждават социалдемократите, които получават 35,7 на 100 от гласовете.

Очаква се гласуването през вчерашния ден да се отрази и на избора на правоприемник на Меркел на канцлерския пост и на идните районни и федерални избори, които са наесен, написа nakratko.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР