Снимка: БулфотоОтложиха старта на делото за трагедията в село Бисер.

...
Снимка: БулфотоОтложиха старта на делото за трагедията в село Бисер.
Коментари Харесай

Отложиха старта на делото за трагедията в село Бисер

Снимка: Булфото

Отложиха старта на делото за нещастието в село Бисер. Състав на Районния съд в Харманли не даде ход на наказателното дело за бедствието, при което 8 души починаха.

Причина за отлагането на старта на процеса за 23 март т. година са нередовно призовани очевидци. Подсъдима е някогашният регионален шеф на Хасково Ирена Узунова, а обвиняването е на Районна прокуратура - Пловдив.

Според обвинителния акт, като длъжностно лице Узунова не е изпълнила отговорностите си за обмисляне на отбрана при бедствия, образуване създаването на регионален проект за отбрана при бедствия, взаимно с централната и локалната власт.

Вменява й се още, че не е провела и направлявала осъществяването на превантивни ограничения за недопускане или понижаване на последствията от бедствия, не е осъществила нужната организация и техническа употреба на язовир, не е осъществила поддръжка и ремонтно-възстановителни действия на хидротехническото оборудване.

Наводнението се случи на 6 февруари 2012 година, когато се скъса стената на язовир " Иваново " и висока вълна заля селото като аргументи с изключение на човешките жертви и опустошения на десетки жилищни и икономически парцели.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР