снимка: БулфотоОт седмици наред Варна е сред градовете с най-много

...
снимка: БулфотоОт седмици наред Варна е сред градовете с най-много
Коментари Харесай

Областният управител Стоян Пасев: Детските градини и ясли във Варна да останат затворени до 21 декември

снимка: Булфото

От седмици наред Варна е измежду градовете с най-вече нови случаи, Доста постоянно те надминават 300 за ден.

Предложението е на регионалния шеф Стоян Пасев, защото случаите на инфектирани с ковид в морската столица не понижават

Детските градини и ясли във Варна ще останат затворени до 21 декември. Предложението е на регионалния шеф Стоян Пасев, заради обстоятелството, че случаите в морската столица на инфектирани с ковид не понижават. ​Пасев разяснява и наказания против три заведения, отворили макар възбраната за 8 декември, както и настройките на варненските медици за слагане на новата ваксина.

Около 400 души медицински личен състав са подали заявление за имунизация против Ковид-19, сподели още Стоян Пасев, представен от .

По думите му доста от медиците на първа линия са преболедували ковид и към този момент не е належащо те да бъдат ваксинирани. Той посочи, че ще се вършат и проби за антитела, защото инфекцията протича и безсимптомно. Според него не се чака някакъв взрив от искащи лекари да се имунизират. Утре до обяд ще има цялостна изясненост за броя на искащите, тъй като срокът за правенето на описите е продължен.

За последната седмица в региона позитивните проби за ковид са 1936, а умрелите са 67, заяви още Пасев. Разпространението на Ковид-19 е фамилно и няма регистрирани огнища. За интервала с позитивни проби са 60 медицински чиновници, от които 18 лекари, 22 медицински сестри и 20 души различен медицински личен състав. За жал, без значение от подхванатите ограничения, случаите не понижават и държим непрекъснато над 200 случая на денонощие, което е притеснително, сподели още регионалният шеф.
Свободните кревати в региона за пациенти с ковид са 67, от които 4 са интензивно лекуване. В лечебните заведения във Варненско са настанени и 52-ма пациенти от прилежащи области.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР