Снимка БулфотоОт прокуратурата и МВР дадоха пресконференция по повод вчерашната

...
Снимка БулфотоОт прокуратурата и МВР дадоха пресконференция по повод вчерашната
Коментари Харесай

Телефонните измами са спаднали с 60% през 2019 г., отчетоха от МВР

Снимка Булфото

От прокуратурата и Министерство на вътрешните работи дадоха конференция във връзка вчерашната спецакция по залавянето на телефонни измамници на територията на Разградско, написа вести.бг.

Припомняме, че през вчерашния ден Специализираната прокуратура и Главна дирекция ``Национална полиция`` направиха дейности по следствие против проведена незаконна група за телефонни измами на гръцки жители, работила от територията на областите Разград и Шумен. Блокирани от полиция и жандармерия бяха две разградски села - Дряновец и Стражец.

Сийка Милева, представител на основния прокурор, заяви, че две от арестуваните през вчерашния ден при акцията лица са били осъждани както у нас, по този начин и на територията на Гърция. По думите й интервенцията по залавянето им стартирала след сигнал от страна на гръцките управляващи.

,,Това е четвърта реализация на прокуратурата за обезвреждане на незаконна група, занимаваща се с телефонни измами. Това се дължи с помощта на тогавашния зам.-главен прокурор, който при започване на 2019 година взе решение битката против този вид закононарушения да мине на ново равнище, като в тази битка бяха включени КПКОНПИ, Национална агенция за приходите и Комисията за строителен надзор. Вече може би над 30 членове на такива групи все още се намират в следствения арест. А другояче първата група, която бе разрушена и хваната на територията на Румъния - нейното дело е завършено като досъдебно произвеждане и в този момент чакаме да стартира самото правосъдно производстно``, коментира  шефът на Главна дирекция ``Национална полиция`` гл. ком. Христо Терзийски.

,,Телефонните измами са камшик, от който страдат нашите родители, баби и дядовци. Мога да кажа, че 60 % е спадът на този жанр закононарушения през 2019 по отношение на 2018 година Засега през новата година имаме единствено един-единствен случай на телефонна машинация и той е от 17 януари. Успехът, който постигнахме против телефонните измамници, се дължи точно на този сложен метод, който се предприе при започване на 2019 година Бяха открити групите, техните лица и техните помагачи. Заради това последната група - тази от Румъния - е била принудена да изнесе ``бизнеса`` си на територията на прилежаща наша държава``, добави в умозаключение гл. ком. Терзийски.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР