снимка БулфотоОт Агенция Пътна инфраструктура предупреждават, че още утре ще

...
снимка БулфотоОт Агенция Пътна инфраструктура предупреждават, че още утре ще
Коментари Харесай

АПИ предупреждава: Очаква се сняг в Предбалкана и проходите

снимка Булфото

От Агенция " Пътна инфраструктура " предизвестяват, че още на следващия ден ще има съществено захлаждане, а в Предбалкана и високите полета се чака сняг. АПИ моли водачите, на които им следва пътешестване в идващите дни да потеглят с коли с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, написа.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и ще подхващат обработка на настилките в секторите, където има предпоставки за замръзване и хлъзгавост по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките за зимен сезон 2020/2021 не престават.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР