Снимка: БулфотоОт 28 години се правят експерименти в Българската армия

...
Снимка: БулфотоОт 28 години се правят експерименти в Българската армия
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Илюзията, че НАТО ще ни пази при война започна да се изживява

Снимка: Булфото

От 28 години се вършат опити в Българската войска – редуцират се средства, персонален състав и не се отдава нужното почитание на тези хора, които отдадоха живота си за построяването на едни съвременни и мощни Въоръжени сили, които пазят Република България, написа novini.bg.

Това сподели във Велико Търново министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той взе участие в отбелязването на 140-ата годишнина от основаването на първото военно учебно заведение и началото на военното обучение в България.

По думите му това няма по какъв начин да се промени, в случай че не стартира да трансформира просветителната система. „ Ако не си учтив в дух на родолюбие и национализъм още в главното или междинното учебно заведение, да наваксаш това във висшето обучение е малко късно. Въпреки това, вашите преподаватели ви дават едно почтено обучение, с което вие можете да се гордеете – освен като командири, освен като експерти, само че и като хора, които би трябвало да живеят със самочувствието, че вие се възпитавате да водите, да ръководите и сте част от елита на българската нация. Така е било постоянно и тази традиция не би трябвало да се приключва по никакъв метод ", акцентира той.

" Тежките времена, които изживява армията, ще бъдат изживени. Голямата част от обществото и политическия хайлайф смятаха, че откакто сме членове на НАТО, ще има кой да ни пази, кой да ни подарява въоръжение, само че тази заблуда стартира да се изживява. Няма страна, която може да бъде мощна, постоянна и просперираща, в случай че чака някой различен да подсигурява нейната сигурност “, уточни Каракачанов.

Той бе безапелационен, че сигурността на България, нейната териториална целокупност, нейната самостоятелност е зависила и ще продължава да зависи само от българските офицери. По думите му без национално схващане и без идея няма страна.

„ Всички тези велики военачалници, които изброяваме, са знаели за какво влизат във военно учебно заведение, са знаели по какъв начин да възпитават своите бойци и са знаели за какво влизат във военно учебно заведение, са знаели по какъв начин да възпитават своите бойци и са знаели за какво отиват и умират, тъй като са имали собствен народен блян – освобождението на останалите под турско иго българи и обединяването на България. Какъв е през днешния ден нашия народен блян? Трудно може да бъде казано. 45 години ни обясняваха, че националният блян е международната пролетарска гражданска война и основаването на международен социализъм или правдивост по света. 28 години ни изяснявам, че някакви нови европейски полезности са нашия народен блян. Идеологиите идват и си отиват. Българската нация е вървяла напред, когато е уважавала своите национални идеали. Българските офицери би трябвало да имат един народен блян – мощна, просперираща и благоденстваща България “, добави министърът на защитата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР