Снимка БулфотоОт 2020 г. за прием в детските градини в

...
Снимка БулфотоОт 2020 г. за прием в детските градини в
Коментари Харесай

Въвеждат принципа на уседналост за детските градини в София

Снимка Булфото

От 2020 година за банкет в детските градини в София се вкарва така наречен принцип на уседналост. Това сподели заместник-кметът Тодор Чобанов откакто Столичният общински съвет прие промени в наредбата за банкет на деца в детските градини, заяви Българска телеграфна агенция.

Чобанов означи, че се вкарва принцип, който е залегнал в Закона за предучилищното и учебно обучение, и планува детето да посещава най-близкото до неговото местоживеене заведение. В наредбата се вкарва механизмът, който е направен за банкет в първи клас - най-вече точки ще получават тези, които са най-отдавна на съответните непрекъснати или сегашни адреси. Над две години " уседналост " ще носи оптималните три точки. Той посочи, че тази смяна ще е реалност от идната акция, а е не от сегашната, която е в ход. 

Друга част от измененията ще влязат в действие още от март и ще обиден актуалната акция, уточни Чобанов. Увеличават се точките свързани с адреса. Три точки получават децата, на които най-малко един от родителите има непрекъснат адрес на територията на общината; деца, чиито родители имат сегашен адрес ще получават по две точки. Допълнителни две точки получават децата за адрес, който попада в административния регион на детската градина.

Увеличават се точките за родители, които работят или са студенти и стават от една точка на две. Решено е още братята и сестри да бъдат включени в общия лист с една точка. Сегашният модел съставлява усъвършенстване на модела, работил през предходната акция, разясни Чобанов и добави, че тогава в града са останали неудовлетворени към 100 случая. Сегашната смяна ще разреши всички братя и сестри да отидат в едно детско заведение, уточни Чобанов. 

Променя се и равнището на надзор при банкет на деца с хронични болести - до момента се е претендирал документ от персоналния доктор, а в този момент ще се изисква да има решение от ТЕЛК. Има и смяна при разпределението на деца с хронични болести и специфични просветителни потребности /СОП/ в групите. Така децата с хронични болести в група ще са три, като до момента са били пет; децата със СОП в група към този момент ще могат да са две, а до в този момент е било допустимо в група да има до три деца с просветителни проблеми. Целта, по думите на Чобанов, е да има по-равномерно систематизиране на тези деца в обособените детски градини, написа Българска телеграфна агенция.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР