Снимка БулфотоОт 1 декември влиза в сила приетата от Столичния

...
Снимка БулфотоОт 1 декември влиза в сила приетата от Столичния
Коментари Харесай

Внимание, софиянци: Грози ви 200 лева глоба, ако притеснявате съседите

Снимка Булфото

От 1 декември влиза в действие признатата от Столичния общински съвет Наредба за публичния ред. С работната група в Следствен отдел към окръжна прокуратура регламентирахме точки, по които градът ни ще е по-спокоен и спокоен. Получихме над 150 страници цивилен оферти и недоволства. Това заяви Иван Илиев, председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност, в утринния блок на Българска национална телевизия. 

" Шумът е нездравословен или нежелателен тон, а общината се води от тази формулировка. Заведенията не попадат в нашата разпоредба, защото те са разпределени към друга институция ", сподели още той.

" Най-масовите тъжби от шума са присъщи за летния сезон, когато се вършат всеобщите поправки, а на улиците има скупчване на хора към заведенията. Имаме много недоволства за лаещи в жилища кучета, както и свирене на музикални принадлежности ", разяснява шефът на комисията по публичен ред и сигурност.

" Шумът има няколко посоки - от жилищните здания и от строителните обекти. Що се отнася до жилищните здания - купони, мощна музика и свирене на музикални принадлежности се лимитират. Според наредбата не би трябвало да шумите от 22:00 до 8:00 часа сутринта и от 14:00 и до 16:00 часа.

Предвиждат се санкции от 100 до 200 лв. при първо нарушение. Идеята е да възпитаваме хората. Оплакването може да се подаде към телефон 112 ", добави Илиев. 

" Според наредбата къртене и сходни действия от строителни обекти, са забранени от 22:00 часа до 8:00 сутринта, а уикендът от 21:00 до 9:00 часа сутринта ", приключи Иван Илиев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР