Снимка: БулфотоОсвободиха 14 от задържаните след сблъсъците в центъра на

...
Снимка: БулфотоОсвободиха 14 от задържаните след сблъсъците в центъра на
Коментари Харесай

Освободиха 14 от задържаните на протеста на 2 септември, Дамбовеца - с подписка

Снимка: Булфото

Освободиха 14 от арестуваните след конфликтите в центъра на София. Над 20 от задържаните се изправиха пред Темида, оповестява " Нова телевизия ".

 

В ареста остава единствено един от арестуваните. Причината - това е негова повторна хулиганска демонстрация. Други девет души са пуснати под парична гаранция, трима са с мярка „ подписка ”, а двама – без мярка за неотклонение. За седем от арестуваните прокуратурата изиска непрекъснат арест.

Съдът стартира да гледа мярката на арестуваните след митинга в сряда още през днешния ден сутринта. Пред Софийския областен съд се събраха техни поддръжници.

„ Аз съм тук в качеството си на жител, с цел да изкажа своята поддръжка като всички други, защото това, което се случи с тях, се е случвало с мен, а може и с вас. Това е неприемливо ”, сподели един от тях.
За седем от арестуваните прокуратурата изиска задържане под стража. Сред тях и Пламен Стоянов – Дамбовеца. След безредиците пред Народното събрание той се снабди с две обвинявания - за нанасяне на лека телесна щета над служител на реда и за безчинство с особена смелост и цинизъм. Съдът реши да му наложи мярка „ подписка ”.

„ По второто, по-тежко обвиняване, съдът счете, че няма съображение да смята, че е осъществено от Пламен Стоянов, само че одобри, че за първото има задоволително доказателства. Самия арбитър сподели, че при такива заключения всяка друга мярка би изглеждала несъразмерна ”, съобщи юристът Людмил Рангелов.

От ареста без мярка за неотклонение излиза и някогашният чиновник на ДАНС - Росен Миленов. Съдът счете, че няма задоволително данни за осъществени хулигански дейности и упражнено принуждение над униформени. Качването върху автомобила на Министерство на вътрешните работи пък станало, до момента в който той не е бил охраняван.

Бившият футболист на ЦСКА Александър Бранеков, който беше сниман от охранителните камери да хвърля паве против полицейския кордон също беше освободен без мярка за неотклонение.

Решението на съда не е дефинитивно. Прокуратурата може да стачкува.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР