Снимка БулфотоОстават часове до Бъдни вечер. Всички българи вече се

...
Снимка БулфотоОстават часове до Бъдни вечер. Всички българи вече се
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Нека временните трудности не подкопават вярата ни

Снимка Булфото

Остават часове до Бъдни вечер. Всички българи към този момент се дружно с любимите си хора. Партиарх Неофит ни оказа помощ да повишим празничното си въодушевление с прелестни думи.

В катедралния храм " Св. Александър Невски " Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната работа на Бъдни вечер, съобщи БНР.

Главата на Българската православна черква поздрави християните с думите:

Бъдни вечер е един от най-важните фамилни празници, както и денят преди раждането на Христос.

" Нека нищо да не смущава насладата ни през днешния ден, тъй като в тази пресветла нощ изгрява вяра за целия човешки жанр. Нека краткотрайните компликации и тествания не подкопават вярата ни, само че да прекосяваме през тях с неотстъпчивост и с признателност към Бога за всичко, с благост и примирение пред Божията воля, тъй като живеем ли или умираме, Господни сме. Благодатта и мирът на раждащият се през днешния ден богочовек Господ Иисус Христос да бъдат с всички нас. Благословена да бъде празничната ни софра ", сподели още патриарх Неофит, написа Novini.bg.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР