снимка: БулфотоОстава обаче готовността за възстановяване на болнични легла при

...
снимка: БулфотоОстава обаче готовността за възстановяване на болнични легла при
Коментари Харесай

В Пловдив закриват ковид отделения след намаляване на случаите на нови пациенти

снимка: Булфото

Остава обаче готовността за възобновяване на болнични кревати при смяна на обстановка. Лекарите молят, че в този момент е моментът за слагане на ваксина срещу COVID-19.

" Остават, несъмнено, „ Свети Георги " - инфекциозна клиника, Окръжна болница, едната общинска болница също ", заяви доктор Ваня Танчева-Манчева - шеф на РЗИ-Пловдив, предава БНТ.

В общинската болница „ Свети Мина " ще вземат решение в средата на юли дали да закрият ковид отделението. В Инфекциозната клиника на университетската болница " Св. Георги ", която приема пациенти от цяла Южна България, не престават да поддържат оптималния потенциал на отделението.

" Продължаваме да имаме 104 лечебни кревати, само че сега заетите ни кревати са 33, от които 11 са с ковид инфекция, останалите са с разнообразна друга инфекциозна патология ", коментира доцент Олиана Бойкинова - шеф на Инфекциозна клиника към УМБАЛ „ Св. Георги ".

Според експертите макар понижението на случаите на коронавирус, заплахата не е отминала.

Призивът на лекарите е, който не се е ваксинирал против COVID-19 да го направи в този момент, тъй като упованията са за ново повишение на случаите с коронавирус през есенните месеци.

" Нашите епидемиолози също настояват, че може би няма да се избегне тази вълна, различен е въпросът тежестта каква ще бъде ", сподели доктор Ваня Танчева-Манчева - шеф на РЗИ- Пловдив.

Лекарите припомнят, че вирусът се видоизменя и става по-заразен.

" Има хора, които са извънредно уверени, че не би трябвало да бъдат имунизирани, само че в последна сметка какъв различен метод да спрем това настъпление на коронавируса, попита доцент Олиана Бойкинова - шеф на Инфекциозна клиника към УМБАЛ „ Св. Георги ".

При възможна нова ковид вълна медиците в Инфекциозна клиника още веднъж ще разчитат на помощ от студентите по медицина и младите лекари.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР