Снимка: БулфотоОще в понеделник представителите на различните парламентарни групи се

...
Снимка: БулфотоОще в понеделник представителите на различните парламентарни групи се
Коментари Харесай

През новата седмица решават къде да се провеждат заседанията на парламента

Снимка: Булфото

Още в понеделник представителите на другите парламентарни групи се чака да внесат и свои промени в правилника, по който ще работи 45-ото  Народно заседание. 

 

Очаква се идната седмица да се реши 45-ото Народното събрание да заседава единствено в остарялата си постройка на едноименния площад, а депутатите да не се връщат в новоизградената пленарна зала „ Света София “ в някогашния Партиен дом.

Вероятно в сряда, когато е началото на новата пленарна седмица -  ще бъде решен и въпросът с електронната регистрация и гласоподаване, предава БНР. 

По време на осемчасовото пленарно съвещание в петък от ГЕРБ остро възразиха на метода на гласоподаване, без да е ясно кой съответен народен представител по какъв метод гласоподава и неналичието на електронна информация за това.

Председателят на Народното събрание Ива Митева от „ ИТН “ посочи, че това ще бъде преодоляно още с новата пленарна седмица.

„ Предприети са всички дейности. Системата ще бъде инсталирана до неделя, т.е. на 21 в сряда ще се работи със система и монитори “.

С връщането на електронната система за гласоподаване в остарялата постройка на Народното събрание на процедура се преодолява главното стеснение в работата на Народното събрание, когато депутатите би трябвало да се записват с поименна инспекция, а за всяко настрана гласоподаване квесторите би трябвало да броят вдигнатите ръце на над 200 депутати.

Станахме и очевидци по какъв начин ръководителят на Народното събрание Ива Митева употребява калкулатор, с цел да откри резултат от гласоподаване.

„ Извинявайте. Отново ще ви считаме 48, 11, 27, 38, 28, 155 и двама - 157 народни представители “.

Очаква се новите парламентарни групи да създадат промени в процедурните правила, като предварителните поръчки са да редуцират опцията за персонално пояснение и потреблението на процедурата по метода на водене, както и налагане на санкции на представители на държавното управление и висши държавници при отвод за явяване в Народното събрание.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР