Снимка: БулфотоОще тази вечер извънредно в парламента ще отиде външният

...
Снимка: БулфотоОще тази вечер извънредно в парламента ще отиде външният
Коментари Харесай

Още тази вечер: Викат Петков, Генчовска и Рашков на извънредно заседание в парламента

Снимка: Булфото

Още довечера изключително в Народното събрание ще отиде външният министър Теодора Генчовска, която да даде повече информация по тематиката за връчената нота от посланика на Русия у нас.

По-рано в Народното събрание незабавно беше призован Председателски съвет по отношение на нотата на посолството на Руската федерация от през днешния ден.

С нея се слага ултиматум България да отдръпна до 12 ч. на 1 юли нотите за оповестените за личност нон грата чиновници на съветските задгранични представителства. В противоположен случай ще бъде издигнат въпроса за закриване на Посолството на Руската федерация в България.

Преди час ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов изиска от ръководителя на Народното събрание, краткотрайно изпълняващият длъжността Мирослав Иванов, да свика ексклузивен Председателски съвет, на който да се обясни тематиката по отношение на нотата.

Костадинов сподели, че ще внесе искане към ръководителят на Народното събрание министър председателят в оставка Кирил Петков, министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска и министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков да бъдат изслушани в Народното събрание.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР