снимка БулфотоОще преди националния презник 3 март всички листи на

...
снимка БулфотоОще преди националния презник 3 март всички листи на
Коментари Харесай

Министър Сачева: Преди 3 март всички листи на ГЕРБ ще са ясни

снимка Булфото

Още преди националния презник 3 март всички листи на ГЕРБ ще са конкретизирани.

" Най-късно до 2 март всички имена в листите ни ще са известни ". Това съобщи в предаването " Политически НЕкоректно " Деница Сачева - обществен министър и регионален координатор на ГЕРБ за Добрич. За листата в него тя разяснява, че има " доста свестни хора, които има какво да дадат ". По думите й има младежи - лекари, адвокати, експерти по ИТ. По думите ѝ обстановката е сложна поради пандемията и по тази причина са нужни знаещи и можещи хора, които незабавно да влязат в час и да стартират да оферират решения на проблемите, съобщи БНР.

" Да са млади и неопетнени хора, за които не може да има подозрение в честността им ", акцентира тя, обяснявайки причините за изтъкване на хората, които ще влязат в партийните листи за идните парламентарни избори на 4 април.

Сачева акцентира, че реденето на листи е екипна активност в ГЕРБ и мнението на регионалните координатори и на Изпълнителното бюро имат значение.

" Лицата, които ще бъдат в листите, ще бъдат задоволително ясна поръчка за това каква смяна сме подготвени да наложим ", безапелационна беше тя и удостовери, че упованието е водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да води листа:

" Партията, която завоюва изборите, най-нормално е да направи държавно управление и министър председател да бъде водачът ѝ. Това е правилото. Но какво ще се случи на 5, 6, 7 април... Решенията ще се вземат в дните след изборите ".

Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не се преглеждат като възможни сътрудници в бъдещо ръководство, съобщи Деница Сачева и дефинира съдружните сътрудници на ГЕРБ в актуалното ръководство (ВМРО и НФСБ - б.р.) като допустими за нова коалиция:

" Не виждам сега с кого от новите (политически обединения - б.р.) бихме могли да влизаме в коалиция. А и те самите също изрично отхвърлят ГЕРБ като вероятен съдружен сътрудник ".

Министърът на туризма Марияна Николова няма да бъде претендент за депутат. По думите ѝ единствената причина вицепремиерът Томислав Дончев не е координатор по подготовката на изборите е това, че той ще бъде претендент за депутат:

" ГЕРБ за първи път провежда парламентарни избори и би трябвало да избегнат каквито и да било конотации за спор на ползи ".

Деница Сачева изясни, че няма законово условие настоящите министри да излизат в отпуска, в случай че са претенденти в идната акция, тъй като би трябвало да бъде обезпечена непрекъсваемост на изпълнителната власт:

" Аз ще бъда в отпуска в по-голямата част от акцията, само че за някои решения ще би трябвало да се върна, тъй като би трябвало да има непрекъсваемост на ограниченията 60:40, 80:20 и за други постановления на Министерския съвет ".

Служебно държавно управление, което да ревизира ръководството на ГЕРБ, не плаши ръководещите:

" Не мисля, че сътворяваме след себе си каквито и да било обстоятелства за терзание ", акцентира Сачева.

Във връзка с рецензиите, които е отправяла към ГЕРБ и премиера Бойко Борисов, които е отправяла преди да влезе в държавното управление и в партията, Деница Сачева съобщи, че нещата се развиват, а и от ГЕРБ са си тръгнали доста хора. Тя добави, че свободно и уверено може да пази сегашните политики в обществената сфера и в региона на образованието.

" Представяте ли си, в случай че сега имахме служебно държавно управление, по какъв начин щяха да бъдат осъществени една огромна част от ограниченията, забележителна част от които се осъществят посредством законодателството ", сподели още министър Сачева и акцентира, че нуждата от настоящ парламент е бил главният ѝ мотив, с който е защитавала смисъла от оставането на кабинета " Борисов 3 " на власт макар дейните митинги през лятото, които упорстваха за оставката на премиера:

" Това е и върховенството на закона - едно определено държавно управление да приключи мандата си.... Смятам, че мнението ми от лятото потвърди правотата си в хода на законодателния развой и на ограниченията, които се взеха по-късно ".

Според Деница Сачева няма въпроси в Народното събрание, на които да не са получени ясни отговори, даже и от премиера Бойко Борисов:

" Не мисля, че има въпроси, на които ние не отговаряме. Даваме цялата информация, която е нужна ".

Премиерът не взема еднолични решения във връзка с ограниченията, безапелационна беше министър Сачева:

" Ние се събираме всяка седмица, беседваме и особено ограниченията за 24 лв. и за 75:0 са оферти на Министерството на обществената политика. Включително и 50 лв. за пенсионерите бяха въпрос на обща полемика, на която присъствахме с министрите на финансите и опазването на здравето, както и вицепремиерът Томислав Дончев. Напоследък даже всеки понеделник се събираме и разясняваме ограниченията ".

Като култ дефинира тя джипката, с която министър председателят обикаля страната, и сподели, че се е возила в нея:

" Ние, които работим в държавното управление, не мислим, че това заслужава коментар в такава степен ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР