снимка БулфотоОще два нови пожара пламнаха в страната. Става дума

...
снимка БулфотоОще два нови пожара пламнаха в страната. Става дума
Коментари Харесай

Нови два пожара пламнаха в страната, този път заради мълнии

снимка Булфото

Още два нови пожара пламнаха в страната. Става дума за землищата край смолянското село Гела и боринското Ягодина, заяви БНР. При единия пожар в местността Пазлак на село Гела са унищожени към 20 декара и са избавени близо 300 декара смесена гора. В гасенето на огъня са взели участие два екипа на пожарната в Пампорово и Смолян, както и 20 горски чиновници от стопанството в Широка лъка.

При другия пожар, провокиран от гръмотевица, в региона на връх Свети Илия, землище на село Ягодина, са изгорели сухи треви. Спасени са към 100 декара иглолистна гора. Произшествието е ликвидирано от един екип на пожарната в Девин и 9-има чиновници на държавното горско стопанство в Борино.

При преваляванията от нощес е паднала градушка в смолянското село Търън, която изцяло е унищожила реколтата. Градушка валя и в село Кестен, община Девин, която пък образува дебела ледена завивка съгласно споделени видеа в обществени мрежи.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР