Снимка: БулфотоОглавявана от Мустафа Карадайъ партия ДПС се готви да

...
Снимка: БулфотоОглавявана от Мустафа Карадайъ партия ДПС се готви да
Коментари Харесай

ДПС се готви да издигне за първи път кандидат за президент

Снимка: Булфото

Оглавявана от Мустафа Карадайъ партия Движение за права и свободи се готви да издигне за първи път претендент за президент на България. Това стана ясно от думите на Камен Костадинов, член на Централното оперативно бюро на групировката, който приказва пред " Флагман ". Решението се обрисува да се вземе от управлението на партията на съвещание на Централния съвет на следващия ден.

„ Най-вероятно Движение за права и свободи ще има лична кандидатура “, съобщи Костадинов и добави, неговото мнение също е, че Движение за права и свободи този път би трябвало да има своя номинация.

„ Много се надявам, че ще бъде по този начин. И се надявам, че ще е кандидатура, която ще направи положително усещане и ще се показа почтено “, разяснява господин Костадинов.

Той напомни, че на вота през 2016 година са подкрепили на първи тур кандидат-президентската двойка Пламен Орешарски и Данаил Папазов. Тогава двамата публично обаче бяха издигнати от Инициативен комитет, а не от партията.

„ Досега постоянно сме подкрепяли, не сме имали в никакъв случай собствен претендент за президент “, изясни Камен Костадинов. „ На втория тур през 2016 година подкрепихме Румен Радев, след което съжалихме. Това, което той прави, е доста надалеч от декларираните планове да бъде обединител на нацията. Той е всичко друго, само че не и това, което би трябвало да бъде. “

На съвещанието на Централния съвет на Движение за права и свободи на следващия ден нямало да се взема решение кой ще бъде повдигнат.

„ Няма да е явен самият претендент, само че ще бъде ясна позицията, профилът. Ние също като останалите участници и сътрудници имаме своите процедури, които би трябвало да се минат. Така или другояче до периода за регистрация има задоволително време. При всички положения нашият претендент надали ще бъде някой, който да има потребност занапред от разпространение, тъй че не ни тормози това, че ще бъде повдигнат директно преди началото на акцията “, сподели още Камен Костадинов.

На въпрос дали претендентът ще е с българско име, той отговори: „ Не мога да кажа. В Движение за права и свободи от дълго време не се разделяме на българи, турци или други. Последното нещо, което би натежало, е етническата принадлежност на който и да е. “

А на запитване дали кандидат-президентът им може да е Георги Близнашки, Камен Костадинов отговори: „ Не мисля. Изненадвате ме. Той е доста добър конституционалист, академик, само че надали. Не съм чувал да се разяснява това име. “

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР